Oriënteren

Alles goed geregeld, een geruststellend gevoel

De een denkt er veel over na, de ander liever helemaal niet: de dood. Maar hoe mensen ook in het leven staan, ze vinden het vaak prettig om zelf te kunnen bepalen hoe hun afscheid eruit moet zien. Ook voor de nabestaanden is het fijn om te weten hoe iemand die is overleden daarover dacht. Want zij willen de overledene een afscheid geven dat recht doet aan de mens die hij of zij was.

Geen zorgen over de kosten

De een wil een heel eenvoudige kist en een kort afscheid in besloten kring, de ander een luxe rouwauto, veel bezoekers en livemuziek. U mag het helemaal zelf bepalen. Het is úw uitvaart, u kunt die invullen zoals bij u past. Het is daarbij belangrijk om te weten wat de kosten zijn van de uitvaart die u voor ogen hebt en te zorgen dat er voldoende geld is voor de uitvaart. De minimale kosten bedragen € 2.000. Heeft u dat niet, dan is een uitvaartverzekering aan te raden. U bent verzekerd vanaf het moment van afsluiten van de verzekering. Overlijdt u onverzekerd en zonder spaargeld, dan moeten uw nabestaanden de uitvaart betalen. Dat kan naast het verdriet om uw overlijden een zware belasting voor hen zijn.

Uw wensen vastleggen

In een gratis, persoonlijk adviesgesprek kunnen we uw wensen samen met u bespreken en vertalen naar een kostenplaatje. Ook kunt u gebruik maken van onze handige checklist. Of uw wensen opnemen in een testament of wilsbeschikking. Zo houdt u de regie en weten de nabestaanden zeker dat het afscheid wordt zoals u dat voor ogen had.

Uitvaart voorbereiden

Op een dag bent u er niet meer. Wanneer dat is, weet niemand. Voor uw nabestaanden is het prettig als u een paar zaken al hebt geregeld, zoals:

Vertel ons vrijblijvend over uw wensen. Wij kijken samen met u wat er allemaal mogelijk is.