Uitvaart regelen

Zorg op maat bij het regelen van een uitvaart, wat is dat?

Emotionele maat

Er zijn mensen die in emotioneel opzicht begeleiding wensen. Omdat het verlies te groot is, omdat er conflicten binnen de kring van naasten zijn, omdat men te moe of te verslagen is. Maar er zijn ook mensen die in hun eigen kring voldoende ondersteuning ervaren. Wij staan de naasten bij in de mate die zij nodig hebben. Van dagelijkse bezoeken tot app-contact: je geeft zelf aan wat je prettig vindt.

Praktische maat

Een uitvaart regelen mag iedereen zelf doen; het inschakelen van een uitvaartonderneming is niet verplicht. Er is echter een aantal praktische zaken waar bijna iedereen hulp bij nodig heeft: de laatste verzorging en de opbaring van de overledene, het overbrengen van de overledene, het snel vastleggen van begraafplaats op crematorium. Maar ook al kun je (heel) veel zelf: in deze zware periode van verdriet en rouw kun je wel iemand gebruiken die je terzijde staat. In welke mate bepaal je zelf: wij kunnen alles voor u doen of u wij kunnen u alleen helpen waar u dat wenst. Samenwerking.

Budgettaire maat

Een uitvaart kost geld. Het is uw wettelijke plicht om de uitvaart van uw meest naasten te regelen. Dat kan zeer eenvoudig – u voert alleen uw wettelijke plicht uit en regelt dat de overledene wordt begraven of gecremeerd – tot heel uitgebreid waarbij u met al uw familie en vrienden samen het leven van de overledene herdenkt en samen rouwt. De kosten variëren met uw keuzes. De kosten van de uitvaart hangen niet alleen af van de keuzes die u maakt (als voorbeeld: u kunt kiezen voor bloemen van 10 of 150 euro, dat bepaalt u zelf), maar zijn ook afhankelijk van de mate waarin u gebruik maakt van onze dienstverlening (zie emotionele en praktische ondersteuning). Wilt u veel zelf doen of kiest u voor ontzorgen? Waar u ook voor kiest: Keizer Uitvaartzorg denkt steeds mee met u wat de financiële consequenties zijn. Ook daar leveren wij zorg op maat en voeren wij de gesprekken om voor u steeds de beste prijs te krijgen.

OVERLIJDEN MELDEN

Wij zijn dag en nacht bereikbaar.

Bel: 0314 – 65 22 55

Hulp bij het regelen van de uitvaart

Bij een uitvaart komt best veel regelwerk kijken, en dat kan bij alle emoties lastig zijn. Gelukkig hoeft niet alles tegelijkertijd in gang gezet en geregeld te worden. En hoeft u niet alles zelf te doen. Wij ondersteunen u in de loop van de dagen stapsgewijs bij alles wat er voor de begrafenis of crematie moet gebeuren. Dat geeft rust. Hoeveel ondersteuning u wilt en op welke manier we u helpen bij het regelen van de uitvaart, bepaalt u zelf.

Stap voor stap een uitvaart regelen

In het eerste gesprek met u nemen we rustig de tijd om uw wensen door te nemen en te bepalen wat in welke volgorde geregeld moet worden voor de crematie of begrafenis. Een van de eerste dingen om over na te denken is: waar en hoe wordt de overledene opgebaard en verzorgd? Thuis of liever ergens anders? Een begraafplaats of crematorium vastleggen en rouwbrieven versturen kan meestal ook nog op de tweede dag. En wilt u een rouwadvertentie plaatsen? Wat komt daar dan in te staan? Ook daar kunnen we u bij helpen. Samen met u lopen we een checklist door, zodat we uw wensen zorgvuldig in kaart kunnen brengen en u zeker weet dat aan alles is gedacht.

Uitvaart met een persoonlijke invulling

In gesprekken met u geven we vorm aan de uitvaart. Daarbij is er alle ruimte voor een persoonlijke invulling. Met aandacht voor iedere betrokkene denken we na over ieder detail. Van muziek  tot locatie, van rouwkaart tot invulling van de samenkomst. Zo ontstaat een betekenisvolle uitvaart. Een uitvaart die een weerspiegeling is van liefde, zorg en respect voor de overledene, maar ook voor de kring van intimi, de gasten, het leven.