Uitvaartonderneming kiezen

Uitvaartonderneming kiezen

De dagen tussen overlijden en uitvaart dóen ertoe. Je kunt een afscheid immers niet nog eens overdoen. Om in deze bijzondere dagen een uitvaart te regelen waar u later met een goed gevoel op kunt terugkijken, is het belangrijk dat u een uitvaartonderneming kiest die bij u past. Die recht doet aan de wensen en ideeën van de overledene en de nabestaanden. Daarom mag u zelf weten wie de uitvaart verzorgt. Waar u ook verzekerd bent.

Wat als mijn verzekeraar een eigen uitvaartonderneming heeft?

Veel verzekeraars hebben een eigen uitvaartonderneming. Maar ook al bent u bij een van hen verzekerd, u bent toch vrij in de keuze van uw uitvaartbegeleider. U bent dus niet verplicht om de uitvaart te laten verzorgen door uw verzekeraar.

Tariefverschillen

Bent u verzekerd bij een verzekeraar met een eigen uitvaartonderneming? Dan kan het zijn dat uw verzekeraar u vertelt dat u kortingen misloopt en voor hogere kosten komt te staan als u een andere uitvaartbegeleider kiest. Laat u hierdoor niet misleiden. Het prijsverschil komt niet door de kortingen, maar door de tarieven. Onze tarieven liggen lager dan die van verzekeraars met een eigen uitvaartonderneming. Vraag een offerte op en vergelijk zelf.

Pakketverzekering

Heeft u een zogenaamde pakketverzekering, ofwel een verzekering in de vorm van goederen en diensten? Ook in dat geval kunt u meestal nog steeds zelf bepalen welke uitvaartonderneming u wilt. U laat uw pakketverzekering dan in geld uitkeren. Het uitgekeerde geldbedrag kan hierbij soms wel lager zijn dan wanneer de verzekeraar de uitvaart zelf zou doen. Heeft u vragen of twijfels over uw verzekering, belt u ons dan. We zoeken kosteloos voor u uit wat de mogelijkheden zijn.

Vragen? Bel 0314 – 65 22 55. Wij helpen u graag!