Verzekeren

Oriënteren

Een uitvaart kost geld. Hoeveel precies, hangt af van uw wensen. Het is belangrijk om te weten dat u uw overlijden goed geregeld hebt voor uw naasten. Zodat zij niet voor een onaangename financiële verrassing komen te staan naast het verdriet om het afscheid. Zorg daarom dat er bij uw overlijden voldoende geld is voor de uitvaart. Ook als dat eerder is dan u hoopt of verwacht.

Wel of geen uitvaartverzekering?

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Als u weet hoe uw uitvaart eruit moet zien, kunt u (laten) uitrekenen wat de kosten daarvan zijn. Heeft u dat geld nu beschikbaar of heeft u een levensverzekering die uitkeert bij overlijden? Dan heeft u in principe geen uitvaartverzekering nodig. Heeft u dat niet? Dan is een uitvaartverzekering echt aan te raden. Bovendien is een goede verzekering altijd voordeliger dan sparen voor een uitvaart. Heeft u een uitvaartverzekering, ga dan elke vijf jaar na of die nog goed aansluit bij uw uitvaartwensen.

Wat als u niet verzekerd bent?

Wat gebeurt er als u overlijdt, er niet voldoende spaargeld is voor een uitvaart en u geen uitvaartverzekering hebt afgesloten? Dan moeten de nabestaanden de uitvaart betalen. In eerste instantie de opdrachtgever van de uitvaart. Vaak is dat de partner of een familielid. En anders zijn de erfgenamen of bloed- en aanverwanten aansprakelijk voor de kosten. Dat betekent dat zij worden geconfronteerd met kosten van tenminste enkele duizenden euro’s.

Wij raden u aan om vrijblijvend met ons in gesprek te gaan. In ons adviesgesprek worden al uw vragen beantwoord.

Uitvaartverzekering kiezen

Een uitvaartverzekering kiezen is niet eenvoudig. Er zijn veel aanbieders en veel verschillende verzekeringen. Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten, sta dan eerst stil bij uw uitvaartwensen. Bekijk daarna de voorwaarden. Van de selectie die overblijft, vergelijkt u de premies. Hierna kunt u een keuze maken. Heeft u een verzekering afgesloten, dan heeft u nog dertig dagen bedenktijd. U bent verzekerd vanaf het moment van afsluiten van de verzekering. Wilt u hulp bij het kiezen van een uitvaartverzekering? Wij staan voor u klaar.

Uitvaartverzekering en keuze uitvaartbegeleider

Afscheid nemen van een dierbare is misschien wel het moeilijkste dat een mens in zijn leven moet doen. Het is dan belangrijk dat u ondersteuning krijgt van iemand die bij u past en die u zelf gekozen hebt. U mag daarom zelf weten wie de uitvaart verzorgt. Waar u ook verzekerd bent. Dus ook als uw verzekeraar een eigen uitvaartonderneming heeft, bent u toch vrij in de keuze van uw uitvaartbegeleider.

Pakketverzekering en keuze uitvaartbegeleider

Heeft u een zogenaamde pakketverzekering, ofwel een verzekering in de vorm van goederen en diensten? Neem dan de voorwaarden extra goed door. Kiest u zelf een uitvaartbegeleider, dan kan het uitgekeerde geldbedrag lager zijn dan wanneer de verzekeraar de uitvaart zelf zou doen. Heeft u vragen of twijfels over uw verzekering, belt u ons dan. We zoeken kosteloos voor u uit wat de mogelijkheden zijn.

Vragen over uitvaartverzekeringen? Maak een afspraak.